Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

MIHAIL NEAMȚU Fundatia Star of Hope Romania

7.6% Complete
950 RON
Sumă strânsă
12,500 RON
Target
6
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Un VIS ARE NEVOIE DE AJUTOR

La sugestia unui prieten, am vizitat în primăvara aceasta incinta unei fundații care și-a făcut o misiune sacră din renașterea speranței în sufletele unor copii. Te străpunge o sfială și o durere aparte atunci când vezi câți tineri brilianți n-au șansa de-a străluci la școală din pricina unei situații triste: părinți decedați prematur, sănătate precară, pauperitate. Așa am aflat și despre Ioan din Botoșani: un copil isteț și dornic să învețe, dar pe care situația depresivă din familie l-a făcut să lipsească de la școală. Ispita abandonului a dispărut când i-a întâlnit pe asistenții sociali coordonați de doamnei Aurora Vatamaniuc (Star of Hope Romania). Cu un tată șomer și o mamă bolnavă, înghesuit într-un apartament mic și sărac, Ioan s-a mobilizat și a recuperat orele pierdute, terminînd clasa a IV-a cu media 8.95, fiind și deținătorul medaliei Micul Matematician. Visul lui Ioan este să devină inginer constructor: „Vreau să construiesc case, blocuri cu apartamente mari, în care fiecare copil să aibă camera lui, să nu mai doarmă îngrămădiţi!” – ne-a spus într-una din discuţiile de la Centru. „Îmi doresc să pot veni acasă şi să am dulăpiorul meu pentru haine, să pot să stau la masă şi să scriu... Mi-aş dori să pot merge la serviciu, să câştig bani mulţi şi să ajut şi pe alţii. Îmi doresc să avem fiecare din noi camera lui şi în fiecare cameră câte o baie, ca să nu ne aglomerăm în fiecare dimineaţă! Şi îmi mai doresc un calculator sau un laptop – să mă pot conecta la ore. Chiar şi un telefon mai bun ar fi suficient!” Acasă n-are o masă şi un scaun al lui pe care să se aşeze şi să se ocupe de efectuarea temelor; camera e prea mică, abia încap un par normal, patul etajat şi un dulap mare, cu hainele tuturor. Centrul Star of Hope îi oferă spațiu de lucru și hrană zilnică, dar n-are posibilitatea să-i cumpere cărți, haine sau un laptop. Cred că știu și eu ce înseamnă setea de cunoaștere confruntată cu povara neajunsurilor materiale. Din acest motiv m-am gândit ca astăzi, de ziua mea, să vă invit să ajutăm un copil din orașul lui Eminescu, Iorga, Enescu ori Ștefan Luchian. Comoara României sunt copiii ei îndrăgostiți de frumusețe, știință sau artă. Vă rog să citiți povestea lui Ioan și să donați atât cât vă îndeamnă inima și vă permite buzunarul.   Vă mulțumesc!     *În Centrul Star of Hope Botosani sunt înscriși 38 copii (4 – 14 ani), în risc de abandon școlar din cauza sărăciei în care se zbat împreună cu familiile lor. Aici, copiii vin zilnic, vin după orele de școală, primesc o masă caldă (pentru cei mai mulți dintre ei, este singura masă din zi) si desert, după care încep temele pentru școală, sub îndrumarea specialiștilor Star of Hope România. Mulți dintre acești copii sunt crescuți doar de mamă sau bunică.Unii dintre ei trăiesc în condiții greu de imaginat. Cu toate acestea, micuții fac tot ce le stă lor în putere să învețe, pentru a se salva.

Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități, dar si ajutorarea copiilor nevoiași pentru o viață mai bună, pentru ca aceștia să crească și să se dezvolte firesc, într-un climat de demnitate, încredere și de valorizare a ființei umane.

IOAN, MICUL MATEMATICIAN (12 ani, cl a V a)

Centrul Star of Hope Botoșani

Ioan (12 ani), elev în clasa a Va, este beneficiar al programului din centrul Star of Hope Botoșani. Locuiește împreună cu păriinții și 3 surori într-un apartament cu două camere, un spaţiu mult prea mic pentru ei. Starea de sănătate nu i-a permis mamei să se angajeze iar tatăl copiilor este tâmplar și a avut un serviciu până când a început pandemia (a fost disponibilizat). Î

 

6 Donații

Anonymous

300 RON
30 Apr 2021

Anonymous

75 RON
29 Apr 2021

Anonymous

75 RON
29 Apr 2021

Anonymous

300 RON
27 Apr 2021

Anonymous

50 RON
16 Apr 2021

Anonymous

150 RON
E doar un început...
16 Apr 2021
MIHAIL NEAMȚU : Fundatia Star of Hope Romania
Cel mai frumos cadou de ziua mea